Tuesday, May 4, 2010

Percutian Ala-ala Bali...

Cantik tak latar belakang gmbr ni?mcm ala-ala Bali kn?
'Jauuuuhhh tempat ni' nun di lautan PD,hehe...
Mana nak cari location ni??? tungguuu...

Perjalanan kami bermula pada awal jam 7.45am dan singgah di LTAT untuk mengambil dokumen yg aku tertinggal (sory bos dzul!). lepas tu terus shoot ke KLIA anta my cik SITI nk ke Penang ambik award UPSR 5A's by Score A programme.


gmbr dlm perjalanan KLIA-PD awan berkabut xtau la jerebu atau kabus.
selepas tu aku pn terus la ke salah satu Pantai Peranginan yang terdekat dgn KL.
sebelum smpi ke tempat penginapan utk staf2 LTAT di Tanjung Biru,
kami singgah la di gazeebo tepi pantai PD smbl makan bekalan nasi lemak yang aku bwk dr umah.


smbl tu smpt lg suami ku ber'online' fb sebab takut makanan kt 'cafe' die tu basi.
Pemandangan dari tempat tersebut,lautan luas terbentang....air yang jernih.
Kakak ipar dan anak buahku,haziq...tgh duk menunggu sang kanda dan anakanda yg meneruskan perjalanan ke pulau intan sebenarnya ade satu lg name pulau mesjid.



 inilah die tempat yg kami kunjungi di PD iaitu Rumah Api Tg. Tuan,actually benda ni berada dalam sempadan negeri Melaka. Jejaka sebelah aku tu ialah hazrul anak buah aku jugak yg pergi ngan ayah die td ke pulau intan.







Selepas itu,kami pn berkemas dan check out dan terserempak la dgn benda ni lak....hehe.
 

2 comments:

  1. Oit! Vacation tak ajak pak busu ek? sekeh kang!
    hehehehhe

    ReplyDelete
  2. ala kat PD je...tiap2 mgu leh pegi.
    pak busu wat appointment je ngan maz bile nk g...

    ReplyDelete