Tuesday, April 12, 2011

MaMaz's Vacation 1 night @ KPJ Damansara

Assalamualaikum,
the latest news pasal Mamaz ialah pada hari Jumaat lepas iaitu 8 April 2011, Mamaz telah diwadkan dan menjalani Minor Surgery di KPJ Damansara. Ini adalah pengalaman pertama Mamaz masuk wad bedah dan dibedah. Agak seriau gak la bila nurse tu suh tukar gaun bedah hijau tu...then ditolak ke bilik bedah...


Soalan pertama seorang doktor (tertera Dr. Hilmi pada sulaman baju dia) dalam Operation Theater (OT) tu tanya 'first time ke operation?' dan Mamaz pun hanya mengangguk. Dia pun minta pembantu/nurse la kot untuk menambah morphine,pembantu/nurse tu pn kate cukup la 50(tak tau la dlm ukuran apa),Dr. Hilmi tu kata sakit ni klu tak sakit buat apa patient gi hospital. pahtu dorang pn picit2la tgn ku yg tak brape nak halus ni,hihi...
rupanya mencari urat utk masukkan bius tu....tetiba rs mcm ade benda menjalar dan terus rs kepala mcm bergegar skit then tetiba je ade org tepuk bahu panggil 'bangun2,dah siap'....


Mamaz smbl mamai2 tu buka je mata rs pelik td lampu dlm OT ade 3 mcm lampu UFO tu npe ni ade satu je? rupanya Mamaz telah pn dibawa keluar dari OT dan otw ke bilik wad semua. dan rupanya Mamaz telah dipengsankan dalam masa 2 jam tapi rs mcm hilang pandangan dalam beberapa second je....


Tapi Mamaz telah dibenarkan discharge pada hari sabtu keesokan harinya...sekarang Mamaz masih dalam cuti sakit di rumah. Mamaz nak ucapkan terima kasih pada Mak, Abah, hubby, my cutiey daughter, abg long and family serta aunty yang sudi jaga aku masa aku duk mamai lg n takde spe jaga aku...nilah semangat satu Malaysia walaupun tidak kenal sesama sendiri,berlainan bangsa dan agama tapi kita tinggal di bawah langit yang sama.... Syabas betey,mera dos,Jai Malaysia!

Monday, April 4, 2011

Air ECPI


Salam,

Sesiapa yang ingin mendapatkan air ECPI boleh menghubungi saya melalui emel atau telefon saya.

Harga Biasa: RM8.10 sebotol (1500ml/botol besar)

Harga saya: RM6.50 sebotol (1500ml)

Harga sedozen/sekotak saya: RM75.

Stok ada dalam simpanan saya sekarang.

Sekian, terima kasih.

*harga tak termasuk kos penghantaran.tetapi kos penghantaran percuma bagi yang tinggal di kawasan Mutiara Damansara,Damansara Perdana,Kota Damansara,Sg. Penchala dan Taman Tun Dr. Ismail dengan pembelian sekurang2nya satu dozen/satu kotak.