Thursday, July 28, 2011

Kuih Raya 2011

Assalamualaikum,

Disertakan gambar dan senarai harga untuk tetapan kawan-kawan.

Untuk hari raya ini, hanya tempahan Samprit sahaja yang saya ambil.

Tempahan untuk raya tarikh tutup 12/8/11.

Boleh tel. @ email kepada saya

dmazzanggun@gmail.com / 017-2339372)



Samprit Panjang RM20 (106pcs)
Samprit Dahlia RM17 (60pcs)

Tuesday, July 26, 2011

Miecyber's Blog: Tips elakkan di serang "Phishing"

Miecyber's Blog: Tips elakkan di serang "Phishing": "Phishing adalah aktiviti mencuri maklumat peribadi dan perbankan pengguna internet .Ia merupakan salah satu jenayah siber yang utama..."

Thursday, July 21, 2011

Status FB yang membahayakan diri dan keluarga.

Assalamualaikum,
Hari ni Mamaz terdetik nak post mengenai status rakan di Facebook atau dalam Bahasa Melayunya Mukabuku.
Maaflah kalau ada rakan2 yang terasa sebab Mamaz tengok ramai yang suka update tempat dan barang2 mewah yang merah baru beli atau dapat, Mamaz automatik terfikir benda-benda macam ni....contohnya:









1. bile update tempat2 mcm ni esp bgtau umah kite di mana dan plus memang dh berlambak gambar kite yg berdiri,duduk,jauh,close up...kan bahaya kalau orang yang mungkin ada niat jahat ngan kita(mungkin org tu kita kenal2 gitu je tp add as friend!) tunggu depan pangsapuri ni dan dapat cam kita...mcm2 leh jadi kan? apetah lagi duduk umah menyewa anak dara je pulak tu....









2. ni lagi status yang menunjukkan kehidupan dan gaya hidup anda. cuba kita bayangkan klu kedua2 status ini kita sentiasa buat so rumah kita pn org dah tau....ape barang2 yang ada kt umah kita pn org dh tau...

orang dh boleh buat plan untuk merompak atau ape sahaja jenayah boleh dilakukan...tp u all jgn nk berangan lak nk wat benda ni kt gmbr di atas ni lak...sebab 2 status ni bukan org yg sama dan tidak tinggal di tempat yang sama malah tidak mengenali pn antara satu sama lain,hihi...

so berfikirlah dahulu sebelum membuat sesuatu....Wassalam.